Kávézacc újrahasznosítása

Hogyan hasznosítsuk újra a kávé melléktermékét: 

A poszt elolvasása után biztosan nem fog már a kávézacc a kukában landolni. Bár környezetbarát a kávé mellékterméke, de miért is ne vethetnénk be a háztartásunkba a kiskertünkbe és a szépítkezésünk területén is újrahasznosítva!  Nézzük, hogy milyen hihetetlen csodás erővel bír a kávézacc. Mi se lehetne annál csodásabb, hogy egy isteni kávé elfogyasztása után természetes, pénztárcabarát csodaterméket nyerünk, mellyel súrolhatunk, dugulást elháríthatunk, szépítkezhetünk, kiskertünket ápolhatjuk, zsíros edényeinket is könnyedén elsúrolhatjuk vele, és nagyszerűen elűzi a szagokat!

Lefolyótisztító: 

Szörnyű rémálom, ha észrevesszük, hogy a lefolyó már nem a régi és alig akar lecsordogálni. A kávézaccot kanalazzuk bele a lefolyóba, majd öntsünk rá forró vizet, amely tökéletesen le fogja súrolni a csövek falára rakódott szennyeződéseket és segíti megszüntetni a dugulást!

Komposzt adalék:

Tele van értékes ásványi anyagokkal, mint a kálium és a foszfor, melyek nagyon fontosak a növényeink fejlődéséhez és a csodás szín eléréséhez. Keverjük nyugodtan a komposzthoz, kiskertünk igen hálás lesz a gondoskodásért!

Bőrradírként:

Fantasztikus hatása van a narancsbőrrel szemben. Kevés olívaolajjal keverjük össze a zaccot és finom körkörös mozdulatokkal vigyük fel a kezelendő bőrfelületre és érezni fogjuk a hatását, majd alaposan öblítsük le. A nem érzékeny bőrűek használhatják arcradírként is, itt olívaolajjal vagy mézzel keverjük el a kávézaccot és nagyon finoman dörzsöljük át vele az arcunkat és utána öblítsük le.

Szagűzésre:

Főzés során nagyon sokszor szembesülünk azzal, hogy hiába mossuk meg a kezünket hagymapucolás, halfeldolgozás vagy fokhagymapucolás után sokáig érezni lehet a kellemetlen illatokat a kezünkön! Erre is csodálatos megoldás a zacc illatos ereje! Kézmosáskor tegyünk a tenyerünkbe egy kis kávézaccot és alaposan mossunk vele kezet! A hűtőnket is tökéletesen szagtalaníthatjuk vel, ha egy kis edénykébe zaccot teszünk és behelyezzük az egyik polcra! Tökéletesen magába szívja a rossz szagokat, de ne felejtsük el cserélni időnként!

Zsíros, leégett edények ellen:

Lecserélhetjük a fém konyhai edény súrolónkat, mely az edényünket és a kezünket is mindig szétkarcolta! A kávézaccot egyenesen öntsük a tisztítandó edénybe és egy szivacs segítségével alaposan dörzsöljük át a felületet és utána alaposan öblítsük le! Búcsút inthetünk végre a környezetszennyező zsíroldóknak!

Remélem hasznos kis tippeket-trükköket ismerhettetek meg és más szemmel néztek majd a kávézaccra, mielőtt kidobnátok a kukába és sikeresen alkalmazzátok majd.  Környezet óvása pipa, pénztárca barát megoldás pipa 🙂 Egyszerűen rajongok az ilyen csodás gondolatokért!

Kalandra fel 🙂

Üdv: Andrea