Fűfoltok eltávolítása a ruhákból!

Itt a jó idő és végre kimehetünk a természetbe és a gyermekünket is kitessékeljük, hogy játsszon kint a kertben. Pillanatok alatt a tiszta ruha már nem is olyan tiszta és megtörténik az első baleset és a fűfolt ott díszeleg a pár perce felvett ruhán  . A fűfoltos ruhát a lehetőségeinkhez mérten jobb minél hamarabb orvosolnunk! Nem kell kétségbe esnünk és egyből a drága folttisztítókhoz folyamodnunk, vessük be a jól bevált csodapraktikáinkat, melyek bölcs, nagycsaládos asszonyoktól származnak:

1.gyógyszertári alkohol:
Szinte kötelező kellék a gyermekes családoknál . Öntsünk a foltra alkohol és hagyjuk dolgozni egy kicsit, majd mossuk ki a ruhát!

2.fehér színű fogkrém:
Farmer és erősebb anyagoknál vethetjük be és biztosan nem fogunk csalódni benne! Nyomjunk egy kis fogkrémet az anyagra és dörzsöljük bele. Majd egy kis idő múlva végezzük el a szokásos mosást! 

3.citrom:
Vágjunk félbe egy citromot és dörzsöljük be alaposan a fűfoltot és hagyjuk hatni a csodaszerünket és utána mehet a mosás!

4.ecet&citrom:
Öntsük nyakon a foltot az ecettel és hagyjuk magára egy kis időre, majd dörzsöljük be egy félbevágott citrommal a foltot és hagyjuk ismét magára a ruhát gondolkodni, hogy lehetőséget adjunk neki a folt elengedésére és utána mossuk ki a ruhát!

Tudok még egy ősi trükköt, bevallom ezt még nem próbáltam ki, csak nagyanyáink népi praktikája közé tartozik és gondoltam a bátrabb kísérletezők kedvéért megosztom!

5. tej, aludt tej:
Kisebb fűfolt érte balesetes ruhánál alkalmazták, hogy friss tejbe áztatták a ruhát és egy éjszakán hagyták ázni, majd kimosták, vagy aludttejjel átdörzsölték a világos színű ruhákat és utána tejbe áztatták egy éjszakán át  

Miért is ne 
Kalandra, kísérletezésre fel, fűfoltok reszkessetek!! 

Üdv: Andrea