Sütőporral nem csak sütünk, takarítsunk vele tűzhelyet….
Valljuk be, hogy a tűzhely az örök fejtörést okozó háztartási eszköz, melyet takarítanunk kell. Én minden alkalommal elhatározom, hogy főzés után mindig letakarítom a tűzhelyet, soha többé nem hagyom rászáradni a kiforrt levesmaradékot ? , de ezt valahogy elfelejtem az állandó rohanásom közepette és hétvégén szembesülök azzal a szomorú ténnyel, hogy ha lehajtom a sütő fedelét azzal még nem tudom eltüntetni a szennyeződéseket, mert varázsolni nem tudok ? csak a lelkünknek jobb, hogy azt hisszük lehatjuk a tetőt és lám csodát tiszta minden. Egy kedves barátnőmtől kaptam egy fantasztikus tippet, hogy miképpen szabadulhatunk meg a kifolyt, rászáradt szennyeződésektől könnyedén. Nem hittem a szememnek, hogy milyen csodás lett a tűzhelyem és csak négy hozzávaló kell hozzá, ami minden háztartásban fellelhető. Sokszor használom az ecetet más takarítási folyamatoknál, így én szórófejes flakonba is tartok itthon ecetet, mert így könnyebben tudom használni. Amikre szükségünk lesz, kesztyű, mert azt mindig használjunk, hogy kíméljük a kezünket, szivacs, ecet, sütőpor. A tűzhelyről távolítsuk el a rácsot és fújjuk be ecettel, majd szórjuk meg sütőporral. Látványos lesz, mert az ecet működésbe lép a sütőporral és sisteregni fog és egy kicsit felhabosodik. Várjunk 20 percet és utána töröljük le a szennyeződéseket a nedves mosogatószivaccsal. Könnyedén eltávolítható a szennyeződés, olcsó tisztítási technika és környezetkímélő. Ne feledkezzünk meg a rácsról sem, ha koszos lett és készítsünk az ecet és a sütőpor vegyítésével pasztát és azzal kenjük át alaposan, majd 20 perc múlva tisztítsuk le.
Üdv: Andrea